Det sjunkande skeppet

Populism: A political approach that strives to appeal to ordinary people who feel that their concerns are disregarded by established elite groups.Tills Piratpartiet förstår att det enda sättet att få en position med något slags inflytande i Sverige är att vända sig till de som inte är nöjda med status quo i samhället kommer det att fortsätta tyna bort.De inledande framgångar partiet hade berodde på att man skapade känslomässigt engagemang om övervakningsstatens framfart.I dagens samhälle, där 99,99 % av befolkningen accepterat att lämna ut sig till Google, Apple, Facebook etc. räcker det inte att endast vända sig till de som ser övervakningen som det största hotet mot medborgarna.I konkurrens med klimatförändringar, ekonomisk fördelning, framtida arbetsmarknad och numera sjukvård och pandemier tillsammans med rädsla för terrorism, gängkriminalitet och invandring står övervakning och nätfrihet ganska långt ner på väljarnas lista.När nu en fråga som narkotikapolitiken faktiskt letat sig upp i riksdagen, hur många kommer ihåg att Piratpartiet blev utskällda för 3 år sedan när vi stod i kungsträdgården och informerade om legalisering av cannabis för att motverka gängkriminalitet!!!En tappad boll!Partiets stora problem är att alldeles för många medlemmar tycker att det mesta irl är bra och de är nöjda med sin medelklass-tillvaro.Status quo skapar inga känslor eller engagemang!Efter de senaste årens sakta blödande satsas det nu på kommunpolitiken.Det är förvisso rätt inriktning men på vilket sätt ska man engagera kommuninvånarna?Kommer man att vilja rubba status quo genom en modern populism eller ska man försöka vinna över dem genom att diskutera integritet i skolinformationsystemen?Det är dags att inse att skeppet tar in vatten och vi ligger så djupt att vi snart tar in vatten över relingen!

Be the first to comment on "Det sjunkande skeppet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*